Sport en spel

Sporten en spelen zijn goed voor de gezondheid, zowel lichamelijk als mentaal.

Sporten kan met hoge impact (bijvoorbeeld hardlopen) en met lage impact (bijvoorbeeld wandelen). Het belangrijkste is vooral dat het consequent en gevarieerd gebeurt.

Spelen is onder andere belangrijk voor de ontwikkeling van kinderen. Het helpt in de ontwikkeling van de motoriek, zintuigen, lichaamshouding, taal, denken en sociale omgang.

Happy Movement organiseert verschillende sport en spel activiteiten in Spijkenisse, Gemeente Nissewaard.

FIT & FUN

Het is jammer dat volwassenen vaak niet meer spelen, dat het spelende kind in hen slaapt. Spelen zorgt er namelijk voor dat je in het hier en nu bent, dat je jouw creativiteit gebruikt, dat je jouw oordelen loslaat en dat je interactie hebt met anderen.

Bij voldoende animo organiseer ik FIT & FUN. Dat is sport en spel voor volwassenen.

Wandeltraining

Dat wandelen een sport is, realiseren mensen zich vaak niet. Toch hoeft het effect van sportief wandelen weinig te verschillen van hardlopen. Bij de wandeltrainingen doen we oefeningen die jou helpen om beter te bewegen. We werken niet alleen aan de conditie, maar ook aan de lichaamshoudingkrachtflexibiliteit en coördinatie.

Happy Movement organiseert wandelactiviteiten voor alle leeftijdsgroepen, van jong tot oud. Voorwaarde voor deelname is dat deelnemers geen lichamelijke beperkingen hebben om meer actief te worden. Twijfel je of de activiteiten van Happy Movement geschikt zijn voor jou? Neem dan contact op, zodat we dit met elkaar kunnen overleggen.

Wandel je fit

Wandeltraining waarbij we aandacht besteden aan het hele lichaam. Van de voeten tot het hoofd. We werken aan de conditie, lichaamshouding, kracht, flexibiliteit en coördinatie.

Iedere dinsdag van 08.45 tot 09.45 uur vanaf het BuurTerras (Hongerlandsedijk).

In de periode 1 juni – 17 augustus 2022: iedere woensdag van 19.00 tot 20.00 uur in Maaswijk.

Aanmelden kan hier.

Moeder & Kind Avonturen

Vaak vinden moeders het lastig om te sporten en bewegen, het verschuift naar de achtergrond. En dat terwijl beweging essentieel is voor een gezond leven. Waarom zou je het moederschap en beweging niet combineren? Kinderen leren veel van herhaling en na-doen. Als jij wilt dat jouw kind gezonde gewoontes aanleert, zoals regelmatig bewegen en buiten zijn, kun je daar het beste al jong mee beginnen.

Bij Moeder & Kind Avonturen zijn moeders welkom met hun baby’s, peuters en kleuters. We maken een wandeling waarbij we oefeningen doen die jou helpen om beter te bewegen. Als je postnataal bent, doen we oefeningen die aangepast zijn aan de specifieke behoeften van vrouwen na een bevalling. Je kunt jouw kleintje zonodig meenemen in een kinderwagen of in een ergonomische draagzak. Als je die niet hebt, kun je er één van mij lenen.

Aanmelden kan hier.

Speciale Edities

Eén keer per maand organiseer ik een speciale editie van Moeder & Kind Avonturen. Bij zo’n speciaal avontuur werken we met een thema en nemen we wat langer de tijd. De hiervoor benodigde materialen kun je van mij lenen, denk bijvoorbeeld aan een vergrootglas. Ook krijg je wat te snacken.

VLINDERTUIN

Deze speciale editie van Moeder & Kind Avonturen is voor kinderen van 0 tot 100 jaar.

Vlinders staan voor lente, verliefdheid en zorgeloosheid. Zij leven van nectar, een zoete stof die in bloemen zit. Bij VLINDERTUIN gaan we aan de slag met vlinders en bloemen. Dit doen we door een combinatie van beweging en creativiteit.  

De eerstvolgende VLINDERTUIN is op zaterdag 21 mei van 09.45 tot 11.30 uur. De locatie volgt nog. Deelname kost € 7,50 per moeder en kind.

In deze tijd van het jaar zijn we voor activiteiten erg afhankelijk van de weersomstandigheden. Een dag voor de activiteit bepalen we of het doorgaat. Er zijn maar een beperkt aantal plekjes beschikbaar, vooral bij regenachtig weer. We werken daarom met een aanmeldlijst. Als de weersomstandigheden het toelaten om de activiteit door te laten gaan, beginnen we bovenaan de lijst voor de definitieve aanmeldingen. Dit betekent dat je pas betaalt als jouw aanmelding definitief is. Aanmelden kan hier.

Let op! Vol = vol