Communities

In de moderne wereld hebben veel mensen behoefte aan waardevolle contacten en een plek waar diensten uitgewisseld worden. Gemeenschappen die een netwerk van gelijkgestemden zijn. Happy Movement vormt, versterkt en verbindt gemeenschappen.

De Kleine Entrepreneur

De Kleine Entrepreneur is een netwerk van kleine ondernemers uit Spijkenisse, Gemeente Nissewaard. Wij merkten dat lokale kleine ondernemers vaak omslachtig op zoek zijn naar opdrachten, inspiratie, vernieuwing en/of creativiteit. Dit terwijl deze ondernemers vaak betrokken buurtbewoners zijn die willen inspelen op behoeftes van andere buurtbewoners. Dit is lokaal vermogen en dat vermogen willen wij benutten, op een manier waarbij de ondernemer er ook op vooruit gaat. Door het versterken van individuele buurtbewoners in hun ondernemerschap, die vervolgens elkaar versterken en uiteindelijk de wijk, dragen we met het netwerk bij aan een sterke samenleving.

We hebben een kerngroep die bestaat uit vrouwelijk ondernemers, we organiseren maandelijkse koffie-uurtjes en themabijeenkomsten. Interessant? Bezoek dan vooral even de website: www.de-kleine-entrepreneur.nl

Thuisonderwijs

In Nederland staat de leerplicht gelijk aan schoolplicht. Thuisonderwijs komt niet voor in de Nederlandse wet. Dat betekent dat kinderen vanaf 5 jaar onderwijs moeten volgen op school. Tenzij je gebruik maakt van je recht op vrijstelling van de leerplicht. Dit kan in principe alleen als je kind nog niet ingeschreven is geweest op een school of onderwijsinstelling. Je beroept je dan op artikel 5.b uit de Leerplichtwet en op vrijstelling vanwege levensbeschouwelijke gronden.

Bij thuisonderwijs nemen de ouders de verantwoordelijkheid voor het onderwijs van hun kind. Dat is iets wat je niet zomaar even doet. Het vraagt om de nodige voorbereidingen, al voordat je ├╝berhaupt begint. Er zijn bijvoorbeeld veel onderwijsvormen om uit te kiezen, methodes en lesmateriaal. En wat denk je van het sociale aspect? School is niet de enige plek waar kinderen in contact komen met andere kinderen, maar bij thuisonderwijs moet je wel iets meer moeite doen voor deze contacten.

Via mijn blog kun je meer lezen over onze ervaringen met thuisonderwijs.