Wist je dat de leeftijd van kinderen in jaren het aantal kilometers is dat zij kunnen lopen? Dat is wel iets wat je moet opbouwen. Tenslotte werkt dat het beste voor de motivatie en zorgt een opbouw ervoor dat het lichamelijk verantwoord is.

Niet alleen de opbouw is belangrijk voor kinderen, maar ook om het goede voorbeeld te krijgen. Als jij zelf regelmatig beweegt, heeft dat een positief effect op de beweging van jouw kind.

Vaak vinden moeders het lastig om te sporten en bewegen, het verschuift naar de achtergrond. En dat terwijl beweging essentieel is voor een gezond leven. Waarom zou je het moederschap en beweging niet combineren?

Afhankelijk van de leeftijd van jouw kind(eren) kun je meedoen aan verschillende wandelactiviteiten.

Moeder & baby avonturen

Vanaf circa 6 weken tot 2 jaar

In het eerste levensjaar gebeurt er heel veel in de ontwikkeling van baby’s. Ook in de zintuiglijke ontwikkeling. De natuur kan helpen bij het stimuleren van deze ontwikkeling.

Bij de Moeder & Baby Avonturen maken we een wandeling en doen we van-top-tot-teen-oefeningen. De oefeningen zijn aangepast aan de specifieke behoeften van vrouwen na een bevalling. Jouw kleintje neem je mee in een kinderwagen of ergonomische drager (kun je eventueel van mij lenen)

Moeder & peuter avonturen

Vanaf 2 tot 4 jaar

Kinderen leren veel van herhaling en na-doen. Als jij wilt dat jouw kind gezonde gewoontes aanleert, zoals regelmatig bewegen en buiten zijn, kun je daar het beste al jong mee beginnen. Wandelen met een peuter kan uitdagend zijn, maar er zijn trucjes die daar bij kunnen helpen. Het werkt ook vaak stimulerend als er andere kinderen meewandelen.

Bij de Moeder & Peuter Avonturen maken we een wandeling waarbij we de kleintjes stimuleren om te bewegen en onderzoeken. Dat doen we op een speelse manier die past bij de leeftijd. Tegelijkertijd doen de moeders van-top-tot-teen-oefeningen voor de spieren.

Moeder & kind avonturen

Vanaf 4 jaar

Soms willen ouders wel dat hun kinderen lekker naar buiten gaan, maar vinden zij het lastig om hen te stimuleren. Bij Moeder & Kind Avonturen maken we samen een wandeling en doen we tussendoor korte opdrachten en/of spelletjes.